×
TR EN
Laboratuvardan Kliniğe: GENKÖK–Diş Hekimliği İş Birliği
Laboratuvardan Kliniğe: GENKÖK–Diş Hekimliği İş Birliği

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi AR-GE Komisyonu tarafından düzenlenen “Laboratuvardan Kliniğe: GENKÖK–Diş Hekimliği İş Birliği” etkinliğinde, GENKÖK Müdürü Prof. Dr. Serpil Taheri konuşmacı olarak yer aldı.

 Etkinlik kapsamında Prof. Dr. Taheri, Erciyes Üniversitesi Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi (GENKÖK)’ün faaliyetleri, araştırma altyapısı ve çalışma alanları hakkında bilgi verdi. Sunumunda ayrıca kök hücre ve eksozomların temel özellikleri, kullanım alanları ile genetik araştırmalar ve rejeneratif tıp alanındaki potansiyeli ele alınarak, laboratuvardan klinik uygulamalara uzanan süreçleri değerlendirildi.

 Diş hekimliği alanındaki araştırmalar ile GENKÖK ’ün kök hücre, eksozom, genetik ve rejeneratif biyoloji alanındaki çalışmalarının bir araya getirilmesinin, disiplinler arası yeni araştırma ve iş birliği olanakları oluşturabileceğine dikkat çekildi.

Bilimsel bilgi ve deneyimin klinik uygulamalarla buluşturulmasına yönelik etkinlik, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı açısından verimli bir buluşma oldu.

30 Eylül 2026 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme