GENKÖK’ te Agilent NovoCyte Flow Cytometry Cihazı Demo Kurulumu ve Eğitimi Başarıyla Gerçekleşti
Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren GENKÖK Genom ve Kök Hücre Merkezi’nde, 14 Ekim 2024 tarihinde düzenlenen Agilent NovoCyte Flow Cytometry Cihazı Demo Kurulumu ve Eğitimi başarıyla tamamlandı. Etkinlik kapsamında, ileri düzey araştırmalarda kullanılan Flow Cytometry cihazının kurulumu yapılırken, aynı zamanda katılımcılara cihazın kullanımı ve potansiyel uygulama alanları hakkında detaylı eğitim verildi.
Eğitim, araştırmacılara Flow Cytometry teknolojisinin nasıl daha verimli kullanılabileceği konusunda önemli bilgiler sunarken, yeni projelere ışık tutacak fikirler de paylaşıldı. İlgi duyan araştırmacılar, etkinliğe büyük katılım gösterdi ve cihazın ileri düzey araştırmalarda sağladığı avantajlar üzerine interaktif bir deneyim yaşadı.
GENKÖK, bu tür eğitim ve cihaz tanıtımlarına ev sahipliği yaparak, bilim insanlarının ihtiyaç duyduğu teknoloji ve bilgiye erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Araştırma merkezimizin iş birliği potansiyellerini artıran bu tür etkinlikler, gelecekte de devam edecek.